Klant
Boomkwekerij Peers
Wat hebben we gedaan?
Webdesign, webshop, B2C, B2B, koppeling externe systemen, WinTree

Webshop voor particulieren

Om de particuliere klanten te helpen in het vinden van de juiste planten zijn deze in een duidelijke categoriestructuur ondergebracht met de nodige filtermogelijkheden. Zo kan de bezoeker de planten selecteren op basis van bloeitijd, kleur, hoogte, grondsoort, ... De foto’s van de planten in bloei worden op de overzichten gebruikt om het eindresultaat te tonen, terwijl de foto's van de huidige plant (zoals aangeboden via de webshop) op de detailfiche getoond worden met de maatinformatie.

Webshop voor groenprofessionals

Aangezien het aanbieden van de productinformatie en de manier van bestellen voor de groenprofessionals afwijkend is, werd een aparte website voorzien met dezelfde look & feel maar andere werking. Terwijl de particuliere klant geïnspireerd wil worden door de uiteindelijke planten in bloei zijn de professionals meer geïnteresseerd in de huidige plant. Een specifieke zoekfunctie werd daarom voorzien waarbij de maten per plant onmiddellijk getoond worden samen met de persoonlijke prijs en huidige voorraadinformatie. Om het bestellen te versnellen kunnen de producten via deze lijst onmiddellijk toegevoegd worden aan het winkelmandje.

Koppeling met WinTree

Als ERP wordt er bij Boomkwekerij Peers gewerkt met WinTree van TSD waarin alle producten, klanten en bestellingen beheerd en verwerkt worden. Alle productgegevens, categorieën, prijs- en voorraadinformatie, afbeeldingen en omschrijvingen worden in WinTree ingesteld en worden via automatische processen continue in sync gehouden met de webshop.

Wanneer een nieuwe bestelling wordt geplaatst via de webshop, dan wordt deze automatisch doorgestuurd naar WinTree zodat de nodige opvolging en voorraadafhandeling hierin kan gebeuren.

Voorraadlijsten in Excel

Groenprofessionals kunnen lijsten in Excel genereren en downloaden waarin de actuele voorraad met gepersonaliseerde prijs opgenomen is. Deze bestanden kunnen ook in specifiek formaat gedownload worden om te importeren in de eigen ERP-toepassingen met extra maatinformatie en foto’s.