Klant
Stad Hasselt
Wat hebben we gedaan?
Webshop

Ruilwinkel voor kinderen en jongeren

Stad Hasselt wil garanderen dat alle kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar kunnen deelnemen aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. Daarvoor werd ruilwinkel De Uitwissel opgericht. Door spullen te ruilen kunnen stempels verzameld worden waarmee sportkledij, -schoenen en -materialen, maar ook kledij en uitrusting voor jeugdbewegingen aangekocht kan worden. Wanneer iets te klein is, dan kan dit geruild worden voor stempels waarmee een grotere maat besteld kan worden.

De webshop werd in de huisstijl van de Stad Hasselt opgebouwd om een geheel te vormen met de stadswebsite. Ook alle communicatie via e-mails werd in deze stijl vormgegeven.

Bestellingen kunnen afgehaald worden in het Huis van het Kind

Kledij en materialen voor sporten en jeugdbewegingen

Om de producten duidelijk te tonen zijn er verschillende invalshoeken voorzien. Zo kan er enerzijds gezocht worden op categorie (bv. t-shirts, broeken, jassen, …) maar zijn anderzijds ook de nodige pagina’s en filters voorzien om op basis van sport of jeugdbeweging het juiste product te vinden.

Doorheen de webshop worden de sporten op basis van icoontjes visueel getoond. Bij de producten zelf worden deze visualisaties gebruikt om aan te duiden waarvoor de kledij of het materiaal gebruikt kan worden.

Via filters kan er gemakkelijk gezocht worden naar het juiste product

Eenvoudige opvolging van bestellingen

Het magazijn van De Uitwissel wordt gerund door Autisme Leeft. De gASSten staan samen met hun begeleiders in voor de praktische uitvoering zoals het sorteren van de gedoneerde materialen, foto’s maken, gegevens in de webshop ingeven en binnenkomende bestellingen klaarmaken en opvolgen.

Er is daarom veel aandacht besteed aan het beheer van de webshop om alles op zo’n gestructureerd en eenvoudig mogelijke manier in te geven en op te volgen. De fiches om de producten te beheren zijn compact opgebouwd zonder overbodige velden. Ook de opvolging van de bestellingen gebeurt via gebruiksvriendelijke schermen.

Bestellingen kunnen eenvoudig opgevolgd worden in het beheer

Pakbonnen

Om een bestelling klaar te zetten wordt een pakbon gegenereerd die uitgeprint wordt. Tijdens het verzamelen van de producten wordt deze bon gebruikt waarbij de foto van het product een extra hulpmiddel ter controle biedt. Deze bonnen worden vervolgens aan het klaargemaakte pakket gehangen dat aan de klant wordt gegeven. Net zoals de website werd deze bon in de huisstijl van Stad Hasselt opgebouwd.

Een samenvatting van de bestelling staat op de pakbon

Foto's Stad Hasselt - Boumediene Belbachir